Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Υπέροχη η ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο!

Πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή του σχολείου μας την Τρίτη 3 Μαΐου στο Ναύπλιο. Τα παιδιά μας είχαν αρχίσει από νωρίς να μαζεύονται στο προαύλιο του σχολείου μας και με ανυπομονησία περίμεναν την αναχώρηση. Η Διευθύντρια κα Τριανταφύλλου προσκάλεσε και το Δ.Σ.του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων να συμμετέχει στην εκδρομή του σχολείου, έτσι την εκδρομή φέτος "κατάφεραν" και συνόδευσαν  ο πρόεδρος κ. Δουκλιάς, η αντιπρόεδρος κα Σωτηρίου, η ταμίας κα Μαρινοπούλου και το μέλος κα Κουκουλή. Η βροχή που έπεφτε από το βράδυ έδειχνε ότι ήθελε να "χαλάσει" την εκδρομή μας. Στις 8:15 ήλθαν τα πέντε πούλμαν που θα μας μεταφέρανε στην πόλη του Ναυπλίου. Στις 8:45 τελείωσε ο σχολαστικός έλεγχος από κλιμάκιο της Τροχαίας στα πούλμαν και ξεκινήσαμε για το ταξίδι μας. Κατευθυνθήκαμε απευθείας στο ιστορικό Παλαμήδι όπου ο καιρός μας είχε ετοιμάσει μία πολύ ωραία έκπληξη, είχε βγει ένας υπέρλαμπρος Ήλιος που
μας έφτιαξε την διάθεση σε όλους μας, εκεί έγινε ξενάγηση από τους καθηγητές μας και μετά κατεβήκαμε στην πόλη του Ναυπλίου όπου αφού δόθηκαν οι ακριβείς οδηγίες στα παιδιά -για ότι πιθανόν συμβεί- διασκορπίστηκαν εξερευνώντας όλες τις γωνιές του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου. Στις 17:00 βρεθήκαμε όλοι πίσω στα πούλμαν και αφού έγινε καταμέτρηση των παιδιών ξεκινήσαμε για την επιστροφή η οποία ήταν μέσα στην χαρά και το τραγούδι.

Το Δ.Σ. θέλει να διαβεβαιώσει τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας ότι όλα κύλησαν πολύ ομαλά στην εκδρομή και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Η εκδρομή ήταν άρτια οργανωμένη από την κα Ρόθου σε όλα τα επίπεδα και οι καθηγητές που συνοδεύανε τα παιδιά μας ήταν συνεχώς σε κίνηση.

Και του χρόνου!!!

Λίγα λόγια για το Ναύπλιο
Το Ναύπλιο είναι μια από της ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας. Τα νεοκλασικά κτήρια, οι πλατείες και οι ανοιχτοί χώροι, οι νέοι δρόμοι, σε συνδυασμό με τα ονομαστά φρούρια και τα μνημεία από την εποχή που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού κράτους, συνθέτουν την ξεχωριστή φυσιογνωμία του. Εκτός από τα φρούρια Παλαμήδι, Ακροναυπλία, Μπούρτζι, αξιόλογα ιστορικά μνημεία θεωρούνται οι ναοί του Αγίου Γεωργίου, βυζαντινού ρυθμού με τοιχογραφίες της ιταλικής σχολής, του Αγίου Σπυρίδωνος (όπου δολοφονήθηκε ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας), του Αγίου Νικολάου και πλήθος από νεοκλασικά κτίρια. Κτίρια με ιστορική σημασία είναι το πρώτο ελληνικό σχολείο, δίπλα στον Άγιο Γεώργιο, που λειτούργησε το1832, το Βουλευτικό, αίθουσα συνεδριάσεων της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, τα δικαστήρια, τα κτίρια γύρω από την πλατεία Συντάγματος, το βενετσιάνικο οπλοστάσιο, που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.