Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Φωτό: Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ "ΑΡΩΓΗ"

Κατά τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων εορτών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου μας μαζεύτηκαν χρήματα από τους μαθητές για αγορά προϊόντων που μετά θα προσφέραμε στο Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ "ΑΡΩΓΗ". Έτσι την Τετάρτη 14 Μαρτίου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων (Πρόεδρος Άκης Δουκλιάς, Αντιπρόεδρος Ελένη Σωτηρίου, Ταμίας Όλγα Μαρινοπούλου, Μέλος Χρύσα Ξενοαγιαννοπούλου) και της Διευθύντριας (Κα Τριανταφύλλου) του σχολείου μας το Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ "ΑΡΩΓΗ"και παρέδωσαν στην Διευθύντρια του Κέντρου τα
κάτωθι υλικά για το εργαστήριο των παιδιών. 40 μπλοκ ζωγραφικής, 10kg πηλό, 5kg χρώμα πλαστικό, 200 τεμ. λαμπάδες, χαρτόνια κανσόν, κόλλες διάφορες, χρώματα τέμπερες, ξυλομπογιές, λαδομπογιές, και άλλα υλικά. Η υποδοχή ήταν εξαιρετική και η χαρά των παιδιών του κέντρου μας άφησε άφωνους. Υποσχόμαστε ότι θα επισκεφτούμε πάλι το Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ "ΑΡΩΓΗ" και θα είμαστε στο πλευρό της διοίκησης, των παιδιών αλλά και των εργαζομένων στον πολύ δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ "ΑΡΩΓΗ"

 Η «Αρωγή», στο πλαίσιο του πολύπλευρου φιλανθρωπικού της έργου, δημιούργησε και εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2003, ένα Κέντρο Διημέρευσης για άπορα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στις Αχαρνές Αττικής. Για τη δημιουργία του, ο Δήμος Αχαρνών παραχώρησε στο σωματείο ένα οικόπεδο 3 στρεμμάτων και η ολοκλήρωση του έργου έγινε με την οικονομική συνεισφορά ευεργετών, δωρητών και εταιριών-χορηγών.

Πρόκειται για ένα Κέντρο πρότυπο, μοναδικό στο είδος του και επανδρωμένο με ειδικούς εκπαιδευτές. Διαθέτει ειδική πισίνα και χώρο εκγύμνασης, όπου γίνονται προγράμματα ανάλογα με τις ικανότητες των παιδιών.

Το Κέντρο Διημέρευσης «Αρωγή» φιλοξενεί 55 παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε καθημερινή βάση, προσφέροντάς τους δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης και άθλησης. Το κέντρο είναι ανοικτό, καθημερινά από 8.30 π.μ. ως 8.00 μ.μ. 

 Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με ειδικά λεωφορεία, εκ των οποίων το ένα είναι δωρεά των μελών της «Αρωγής» και το άλλο δωρεά της τ. Υπουργού Τουρισμού, κας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Το Κέντρο λειτουργεί από το Δήμο Αχαρνών και 3 μέλη του Δ.Σ. της «Αρωγής» συμμετέχουν στο Δ.Σ. για να παρακολουθούν τη σωστή λειτουργία του.

Στόχος της Αρωγής είναι, μέσω των δραστηριοτήτων του Κέντρου, να συμβάλλει στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην βελτίωση της προσωπικής τους ισορροπίας.



















   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.