Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δήμος Αχαρνών: Ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και στην φτώχεια. Το ποσοστό των κατοίκων του Δήμου μας που κινδυνεύει από τη φτώχεια σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών ξεπερνά το 20% και παρουσιάζει τάση αυξητική. Ο Δήμος σ’ αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση αναλαμβάνοντας δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, εκείνες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την καταπολέμηση του οινωνικού αποκλεισμού.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η Ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου με στόχο την φαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ώστε να είναι ευχερέστερη η κοινωνικο-προνοιακή τους αποκατάσταση. 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστεί σε μισθωμένο χώρο, επί της οδού Αγ. Τριάδος 62 και θα παρέχει στους δικαιούχους:

· φάρμακα,

· υγειονομικό υλικό και

· παρα-φαρμακευτικά προϊόντα

Οι προμήθειες των παραπάνω προϊόντων θα γίνονται από το Δήμο σε βάρος του Δημοτικού προϋπολογισμού και από Δωρεές ευαισθητοποιημένων Δημοτών, Συλλόγων, Σωματείων και Εταιρειών.

Οι εξυπηρετούμενοι επωφελούνται από το πρόγραμμα μέχρι να αποκτήσουν βιβλιάριο Απορίας από την Πρόνοια, ή να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη, με την καθοδήγηση της κοινωνικής υπηρεσίας.

Πρόσβαση στο Κοινωνικό Φαρμακείο θα έχουν οι κάτοικοι της περιοχής που θα επιλέγονται από την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Αχαρνών βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων, κατόπιν αιτήσεως τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.