Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Το σχολείο μας εντάχθηκε στο "Πρόγραμμα Σίτισης και Προαγωγής Υγιεινής Διατροφής"


Το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υλοποιεί και την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2012-2013, το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων κοινωνικά ευπαθών περιοχών. Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε πιλοτικά σε 34 σχολεία με 6.300 περίπου μαθητές την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2012 και συνεχίζεται φέτος για 2η χρονιά σε σύνολο 25.349 μαθητών (163 σχολείων) στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια.

Υπό το πρίσμα των ανησυχητικών δεδομένων αναφορικά με τα εντεινόμενα προβλήματα σίτισης που αναφέρεται ότι αντιμετωπίζουν οι μαθητές πολλών σχολείων, αλλά και στα πλαίσια της ενίσχυσης της υγιεινής διατροφής και της ευρύτερης προαγωγής της υγείας τους, το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται για να εκπληρώσει ένα διττό στόχο. Αφενός δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν να λαμβάνουν καθημερινά ένα δωρεάν μικρό, υγιεινό γεύμα, ενώ συγχρόνως ενισχύει την υγιεινή διατροφή και την προαγωγή της υγείας τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους. Τα μενού σχεδιάστηκαν στοχευμένα για τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, ενώ, παρέχεται ειδικά σχεδιασμένο υλικό και σύντομα μηνύματα και οργανώνονται  ενημερωτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για γονείς και παιδιά.

Το Πρόγραμμα συντονίζει η επιστημονική ομάδα εργασίας του Ινστιτούτου Prolepsis σε συνεργασία και με επιστημονικούς συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εθελοντές.

Οι εθελοντές υποστηρίζουν την πραγματοποίηση του Προγράμματος με την ενεργή συμμετοχή τους σε πολλές δράσεις, όπως η προετοιμασία ενημερωτικού εκπαιδευτικού υλικού (οργάνωση και δημιουργία φακέλων προς αποστολή στους γονείς και μαθητές), η γραμματειακή υποστήριξη ενημερωτικών εκδηλώσεων, η υποστήριξη του Προγράμματος στην Περιφέρεια, η διανομή ενημερωτικού υλικού στα σχολεία και άλλα.

Αν επιθυμείτε να συμβάλλετε κι εσείς σε αυτή την προσπάθεια προσφέροντας εθελοντική εργασία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη αίτηση και στέλνοντάς την στο email info@prolepsis.gr.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ. 210 619 6683.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το http://diatrofi.prolepsis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.