Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Άρχισε σήμερα πρωί η διανομή των πρώτων βιβλίων στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών, τα υπόλοιπα θα έχουν έρθει, μετά από διαβεβαιώσεις του Υπουργείου μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ACHARNORAMA ο Δήμος Αχαρνών δεν ενδέχεται να παρουσιάσει ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς κύκλοι του Υπουργείου λένε πως μέχρι τέλος του μήνα θα
έχουν διανεμηθεί στην πόλη μας όλα τα συγράμματα.
Την ενημέρωση για την πορεία του πιο σημαντικού προβλήματος για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δηλαδή της διανομής των βιβλίων, έκανε σήμερα στους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού κ. Κατσανδρή, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Βρεττός, ενημέρωσε πως το Υπουργείο έστειλε έναν αριθμό βιβλίων για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και έπεται συνέχεια. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διανομή οι μαθητές θα παραλάβουν από το Υπουργείο Παιδείας DVD με όλα τα συγγράμματα μέχρι αυτά να τυπωθούν και να… ξεμπλοκάρει το σύστημα.
Ο κ. Βρεττός τόνισε πως θα μοιραστούν 3 κούτες φωτοτυπικού χαρτιού σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες, ωστόσο, τόνισε πως είναι ανέφικτο και παράλογο να τυπωθούν σε απλά φωτοτυπικά μηχανήματα βιβλία 15.000 μαθητών! «Στον δήμο μας υπάρχουν περίπου 15.000 μαθητές, αυτό σημαίνει πως χρειάζονται για κάθε μαθητή περίπου 3000 φύλλα, ώστε να φωτοτυπηθούν όλα τα βιβλία που διδάσκονται. Αυτό είναι παράλογο! Και ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει αυτό το κόστος, αλλά και οι καθηγητές θα είναι υποχρεωμένοι να στέκονται «σε ουρά» στα φωτοτυπικά μηχανήματα αντί να διδάσκουν. Για αρχή το Υπουργείο θα στείλει κάποια DVD στους μαθητές και έναν αριθμό βιβλίων. Είναι παράλογο όλο αυτό που συμβαίνει αλλά όπως αντιλαμβάνεστε υπεύθυνοι γι’ αυτό το χάος δεν είμαστε εμείς.. Αντιθέτως εμείς παλεύουμε ώστε να ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα»
Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχει το κάθε σχολείο ξεχωριστά ο κ. Βρεττός τόνισε πως «Το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες. Δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία μπορούμε να πατήσουμε ώστε να ξεκινήσουμε. Γι’ αυτό όπως αντιλαμβάνεστε ξεκινάμε από το μηδέν, δημιουργώντας οργανόγραμμα τέτοιο ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα σχολεία καλύτερα. Έχει γίνει ήδη καταγραφή των αναγκών κάθε σχολείου, έχουμε στείλει καθαρίστριες και εντός των ημερών θα υπογραφούν και οι συμβάσεις τους, μέχρι την Δευτέρα είδη καθαριότητας και υγιεινής θα έχουν πάει σε όλα τα σχολεία, ενώ τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται στην διάθεση των Διευθυντών για οποιαδήποτε βλάβη έχει παρουσιαστεί (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, κήποι κλπ).» Ένα πρόβλημα που έχει προκύψει σε αρκετά σχολεία είναι τα σπασμένα τζάμια «Η συνεργασία που είχε ο Δήμος με ιδιώτη για την παροχή τζαμιών έχει λήξει. Εγγυώμαι, ωστόσο, ο ίδιος πως θα αποκατασταθούν όλα τα σπασμένα τζάμια μέχρι τέλος της εβδομάδας»
Η πρώτη επαφή που είχε ο Πρόεδρος κ. Βρεττός με τους Διευθυντές άφησε πολύ καλή εντύπωση, καθώς παρότι νέος στον πολιτικό χώρο έδειξε πλήρως ενημερωμένος, είχε μεγάλη ευαισθησία και συμμερίστηκε αμέσως όλα τα προβλήματα που του τέθηκαν από τους Διευθυντές. Ο κ. Βρεττός δεν είναι άλλωστε «άσχετος» με το θέμα της Παιδείας, ο ίδιος είναι Καθηγητής επομένως γνωρίζει από πολύ κοντά τι γίνεται στα περισσότερα σχολεία της πόλης.
Τέλος, τέθηκε και το οικονομικό θέμα, καθώς με τον Καλλικράτη οι συνηθισμένες Σχολικές Επιτροπές που διαχειρίζονταν τις επιχορηγήσεις καταργούνται και όλες τις αρμοδιότητες πλέον έχει η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για Νηπιαγωγεία-Δημοτικά και Γυμνάσια-Λύκεια αντίστοιχα «Δυστυχώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό κομμάτι αυτής της αλλαγής με αποτέλεσμα, ενώ έχουν κλείσει τα ΑΦΜ των Σχολικών Επιτροπών και έχω νόμιμα αναλάβει Πρόεδρος, δεν έχω την δυνατότητα ακόμη να εκταμιεύσω χρήματα, ώστε να καλυφθούν κάποιες ανάγκες» δήλωσε ο κ. Βρεττός, ο οποίος τόνισε ακόμη πως μόλις ξεπεραστεί κι αυτή η σκόπελος θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα σχολεία ανοίγματος λογαριασμού στην τράπεζα με το ποσό των 500 ευρώ, ώστε να καλύπτονται άμεσα μικρές ανάγκες που παρουσιάζονται.
Περιμένουμε το άνοιγμα των σχολείων και τα προβλήματα που τυχόν έρθουν στην επιφάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.